Назад

Старши експерт по природни науки и екология

Детайли

Описание

1. Изисквания за заемане на длъжността
1.1. Минимални изисквания, предвидени в нормативните актове:
- длъжностно ниво съгласно Класификатора на длъжностите в администрацията (КДА) – 10
- наименование на длъжностното ниво съгласно КДА – експертно ниво 6
- минимална образователно-квалификационна степен – бакалавър
- минимален професионален опит – 1 година стаж като учител по биология (химия, физика) или
- минимален ранг - V младши
1.2. Допълнителни изисквания:
- професионална област – съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления: „Педагогически науки“, професионално направление „Педагогика на обучението по биология (химия, физика)
- професионална квалификация „учител по биология (химия, физика)“
- допълнителна квалификация/обучение – компютърни умения, владеене на чужд език
2. Начин на провеждане на конкурса:
- тест
- интервю
3. Необходими документи за кандидатстване:
- Заявление за участие в конкурс /Приложение № 2 към чл. 17, ал. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители (НПКДС)/
- Декларация по чл. 17, ал. 2, т. 1 от НПКДС
- Копие от документи за придобита образователно-квалификационна степен „бакалавър“
- Копие от документ за професионална квалификация „учител по биология (химия, физика)“
- Копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит (трудова книжка; и/или служебна книжка; и/или осигурителна книжка; и/или официален документ на български език, доказващ извършване на дейност в чужбина)
- Други документи: за компютърни умения и други по преценка на кандидата
4. Място и срок за подаване на документи:
- Краен срок за подаване на документи – 29.07.2019 г. включително
- Документите следва да бъдат представени лично или чрез пълномощник в 10-дневен срок от публикуване на обявлението в сградата на Регионално управление на образованието – Ловеч, "Търговска" № 4, ет. 10, всеки работен ден от 09:00 до 17:30 часа. Телефони за контакт: 068/60-38-08 и 068/60-38-04.
5. Общодостъпно място, на което ще се обявяват списъците или други съобщения във връзка с конкурса – информационното табло в сградата на Регионално управление на образованието – Ловеч и електронните страници на РУО – Ловеч и МОН.
6. Кратко описание на длъжността:
Основната цел на длъжността „старши експерт по природни науки и екология“ е да създаде условия за провеждане на държавната образователна политика на територията на областта, като подпомага и осигурява осъществяването на правомощията на началника на регионалното управление на образованието чрез организационно-методическа дейност и контрол на образователно-възпитателния процес в областта на учебните предмети човекът и природата (в прогимназиален етап), биология и здравно образование, физика, астрономия и химия и опазване на околната среда.
Областите на дейност са да координира, организира, контролира и методически да подпомага прилагането и изпълнението на учебните програми по човекът и природата (в прогимназиален етап), биология и здравно образование, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда за класовете от прогимназиалния етап и от гимназиалните етапи в училищата и в центровете за подкрепа на личностното развитие на територията на съответната област. Организира на областно ниво квалификационни и методически дейности за учителите по човекът и природата (в прогимназиален етап), биология и здравно образование, физика, астрономия, химия и опазване на околната среда и обобщава информация за квалификацията им. Организира дейности по провеждането на държавните зрелостни изпити по биология и здравно образование, физика, астрономия, химия и опазване на околната среда и националните външни оценявания. Извършва дейности по организиране и провеждане на ученически състезания и олимпиади по човекът и природата, биология и здравно образование, физика, астрономия, химия и опазване на околната среда на регионално и национално ниво съобразно нормативните документи.
7. Размерът на минималната заплата, определен за длъжността - 1000.00 лева. Основната месечна заплата се определя по нива и степени съгласно нормативните актове, определящи формирането на възнагражденията, като се отчита нивото на заеманата длъжност, квалификация и професионален опит.
8. Подаването на заявлението и приложенията към него се извършва лично или чрез пълномощник.
9. Длъжностна характеристика за конкурсната длъжност се предоставя на кандидатите при подаване на документите.
Образци за заявление за участие в конкурса и декларация по чл. 17, ал. 2, т. 1 от НПКДС могат да се изтеглят от следния интернет адрес: http://iisda.government.bg/.

Изисквания към кандидата

Езикови познания:

Трудов опит:
С професионален опит от 1 - 3г.

Образование:

Ние предлагаме

Вид заетост:
Пълен работен ден

Срок на заетост:
Постоянна

Договор:
Трудов срочен

Ниво в йерархията:
Експертен персонал без ръководни функции

Трудово възнаграждение:

От 1000 до 1000 лева на месец

Категория:

Администрация
Държавна администрация

Държава:

България

Населено място:

Гр. Ловеч

Адрес:

ул. "Търговска" 43, ет. 10

Дата:

19.07.2019

Организация:

Регионално управление на образованието
Фирма/Организация - Директно търсеща служители

Детайли за организацията:

Повече информация за Регионално управление на образованието може да получите ТУК

КАНДИДАТСТВАЙ