Назад

Главен експерт

Детайли

Описание

Необходими документи за допускане на кандидатите до участие в конкурса, съгласно чл. 17 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавните служители:
 Заявление съгласно приложение № 3 към чл. 17, ал. 2 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавните служители;
 Декларация по чл. 17, ал. 3, т. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавните служители;
 Копие от документи за придобита образователно - квалификационна степен;
 Копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионален опит;
 Копие от документ за владеене на английски език;
 Копие от документи за допълнителна квалификация, ако има такава;
 Копие от документ за придобит ранг, ако има такъв.

Документите следва да бъдат представени лично или чрез пълномощник /нотариално заверено пълномощно/, от 9.00 до 12.30 и от 13.00 до 17.00 ч. всеки работен ден в срок до 05.10.2020 г. (включително) на фронт-офиса на ИА „Железопътна администрация“ в сградата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ул. „Гурко” № 5, тел: 02 9409 507.

Документите може да се подават и по електронен път, като в този случай заявлението и декларацията следва да бъдат подписани от кандидата с електронен подпис.

Списъците и други съобщения във връзка с конкурса ще се обявяват на интернет страницата на Изпълнителна агенция “Железопътна администрация” - www.iaja.bg, раздел „Работа“.

Описание на длъжността съгласно утвърдената длъжностна характеристика:
Разработване на експертни анализи и оценки, становища и предписания, свързани с дейността на дирекция „Регулиране“ в изпълнение на функциите на ИА „Железопътна администрация“ като Регулаторен орган в железопътния транспорт и като Орган за контрол по прилагането на Регламент (ЕО) № 1371/2007 на Европейския парламент и на Съвета от 23 октомври 2007 г. относно правата и задълженията на пътниците, използващи железопътен транспорт. Участва в разработването на проекти на нормативни актове във връзка с дейността на дирекция „Регулиране“. Разработва методологии, методики и методически указания по прилагането на административните актове във връзка с дейността на дирекция „Регулиране“ и предоставянето на административни услуги при спазване на стандартите за качество на административното обслужване. Подготвя отговори на запитвания на физически и юридически лица, изготвя експертни анализи и оценки във връзка с осъществяване правомощията на изпълнителния директор на ИА „Железопътна администрация“. Участва в работата на международни организации в областта на компетентност на Регулаторния орган в железопътния транспорт и в съответствие с европейското и българското законодателство.

Изисквания към кандидата

Езикови познания:
Английски език

Трудов опит:
С професионален опит над 3 г.

Образование:
Бакалавър

Профил:
предпочитано образование – техническо или икономическо

Специални умения:
Професионален опит: 3 години в областта на икономическото или финансовото регулиране, железопътния транспорт, или придобит ІV младши ранг. Допълнителни изисквания за длъжността:  предпочитано образование – техническо, или икономическо;  владеене на английски език;  компютърна грамотност – MS Word, MS Excel и Internet. Допълнителни умения и квалификации, носещи предимства на кандидатите:  владеене на втори чужд език  практически опит като одитор

Ние предлагаме

Вид заетост:
Пълен работен ден

Срок на заетост:
Постоянна

Договор:
Друг

Ниво в йерархията:
Експертен персонал без ръководни функции

Трудово възнаграждение:

От 1160 до 1160 лева на месец

Категория:

Държавна администрация

Държава:

България

Населено място:

Гр. София

Адрес:

Дата:

25.09.2020

Организация:

Изпълнителна агенция "Железопътна администрация"
Фирма/Организация - Директно търсеща служители

Детайли за организацията:

Повече информация за Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" може да получите ТУК

КАНДИДАТСТВАЙ