Назад

Шофьор-призовкар

Детайли

Описание

- преди излизане на път извършва преглед на МПС-то, проверява горивото, охладителната течност, маслото, гумите, изправността на двигателя, скоростната кутия, кормилното управление, светлините, спирачките, преден и заден мост, работата на арматурното табло, действието на контролните уреди, наличността и състоянието на инструментите, принадлежностите, получава пътен лист.
- по време на път следи за техническото състояние на автомобила, нормалната работа на двигателя, управлява само технически изправен автомобил, осигурява безопасността на движението.
- при възникнала авария запознава прекия си ръководител.
- спазва Закона за движение по пътищата и Правилника за неговото прилагане.
- през време на престоите проверява изправността на автомобила, за който отговаря – чрез пипане проверява температурата на главините, барабаните, скоростната кутия и заден мост, чрез външен оглед проверява налягането на гумите, а при поява на неизправности и повреди, взема незабавни мерки за тяхното отстраняване и опазване на имуществото и пътниците.
- след завръщане от път измива и почиства автомобила, зарежда го с гориво. - описва в пътния лист за деня данните за извършените превози и изисква необходимите заверки, ежемесечно отчита заверените пътно листи.
- осигурява срочното преминаване на служебните автомобили на годишен технически преглед и използването само на технически изправни автомобили
- ежемесечно отчита зареденото гориво и предава изготвения отчет в счетоводството.
- прави писмена заявка за необходимите през следващия месец ремонти и консумативи за лекия автомобил.
- при възникване на ПТП незабавно уведомява по телефона прекия си ръководител, след което изготвя докладна записка за ПТП;
- отговаря имуществено за виновно причинените щети на зачислената му техника и правилната експлоатация на автомобила
- при необходимост подпомага дейността по получаване на стоково-материалните ценности, като осигурява придвижването от доставчиците до прокуратурата на материалните ценности, при рационално използване предоставения му автомобил.
- осъществява при необходимост дейността по регистрация, пререгистрация и сваляне от отчет пред органите на КАТ на моторните превозни средства, предоставени за ползване на РП Пловдив; по разпореждане на Административния ръководител подпомагат куриерите при изпълнение на служебните им задължения, като превозват обемисти дела и ВД-та до съда.
- в случаите на призоваване на лица от прокурорите, отговаря за навременното връчване на призовките и другите книжа, незабавно връща вторите екземпляри и акуратно отбелязва причините при невръчване на призовки.
- при съдебни заседания, провеждани извън седалището на Прокуратурата, заверява командировъчните заповеди и ги отчита при счетоводителя.
- Запазва в тайна данните и фактите, представляващи нормативно защитена информация и станали му известни при и/или по повод служебната му дейност.

Документи се подават само на място всеки работен ден от 09.00 до 12.00 и от 13.00 до 16.00 часа в сградата на Районна прокуратура гр.Пловдив, пл.”Съединение” № 3 ет.VІ, стая 624, където се предоставя и дл. характеристика Кандидатите подават документите лично или чрез пълномощник /нотариално заверено пълномощно/, като постъпили по друг начин документи няма да бъдат разглеждани. Начин

Изисквания към кандидата

Езикови познания:

Трудов опит:
С професионален опит над 3 г.

Образование:

Специални умения:
За „Шофьор-призовкар” се назначава лице, което: 1. е български гражданин, гражданин на друга държава – членка на Европейския съюз, на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария; 2. е навършило пълнолетие; 3. не е поставено под запрещение; 4. не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер; 5. не е лишено по съответен ред от правото да управлява МПС или да заема определена длъжност; 6. отговаря на изискванията за несъвместимост по чл. 340а, ал. 2 от ЗСВ; 7. притежава общ трудов стаж не по-малко от 3 години; 8. притежава свидетелство за правоуправление на МПС, удостоверяващо притежанието на категория „С“; 9. притежава образование съгласно Класификатора на длъжностите в ПРБ – минимум средно образование; 10. притежава минимум три години професионален опит като шофьор; 11. притежава необходимите професионални и нравствени качества.

Ние предлагаме

Вид заетост:
Пълен работен ден

Срок на заетост:
Постоянна

Договор:
Трудов безсрочен

Ниво в йерархията:

Категория:

Администрация

Държава:

България

Населено място:

Гр. Пловдив

Адрес:

гр.Пловдив, пл.”Съединение” № 3

Дата:

05.01.2021

Организация:

Районна Прокуратура Пловдив
Фирма/Организация - Директно търсеща служители

Детайли за организацията:

Повече информация за Районна Прокуратура Пловдив може да получите ТУК

КАНДИДАТСТВАЙ