Назад

Главен експерт

Детайли

Описание

НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ И АКРЕДИТАЦИЯ

ОБЯВЯВА КОНКУРС

За длъжността „ГЛАВЕН ЕКСПЕРТ” в дирекция „Оценяване, акредитация и следакредитационно наблюдение и контрол”.
Брой работни места, за които се обявява конкурс – 7 работни места.
1. Кратко описание на длъжността:
Организационно и методически осигурява дейността на Постоянната комисия за съответната област на висшето образование, като координира работата на Постоянната комисия и на експертните групи към нея. Изготвя периодични или възложени експертни анализи и становища по проблеми на оценяването и акредитацията на висшите училища от съответната област на висшето образование. Координира командировките и програмите за посещения във висшите училища, подпомага дейността на експертните групи за съответните процедури. Текущо консултира представители на висшите училища и научните организации при подготовката им за акредитация и оценяване на проекти, както и в хода на процедурите по оценяване и акредитация. Подпомага председателя на Постоянната комисия от съответната област на висшето образование за организирането на работата на комисията. Подготвя и участва в заседанията на ПК. Осъществява взаимодействие с упълномощени представители на висшите училища по процедури за оценяване и акредитация (формат и съдържание на документите, срокове за представяне и др.). Прилага действащите нормативни актове и критерии за оценяване и акредитация.
2.Начин за провеждане на конкурса:
а) решаване на тест
б) интервю
3. Необходимите документи, които кандидатите следва да представят за участие в конкурса са:
- заявление за участие в конкурса по образец – Приложение № 3 към чл. 17, ал. 2 от НПКПМДСл;
- декларация от кандидата по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДСл, за неговото гражданство, както и за обстоятелствата, че е пълнолетен, не е поставен под запрещение, не е осъждан за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и не е лишен по съответен ред от правото да заема определена длъжност;
- копие от документи за придобита образователно-квалификационна степен на висше образование;
- копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит – трудова книжка, служебна книжка, осигурителна книжка, удостоверение и др.
- други документи: за компютърни умения, допълнителна квалификация и други по преценка на кандидата.
4. Място и срок за подаване на документите:
Документите следва да бъдат представени в 14 дневен срок от публикуване на обявлението за конкурса на електронен адрес info@neaa.government.bg (подписани с личен електронен подпис от кандидата) или в сградата на Националната агенция за оценявяне и акредитация (гр. София, бул. „Цариградско шосе” № 125, бл. 5, ет. 4 – деловодство, всеки работен ден от 10:00 до 12:30 и от 14:00 до 16:00 часа. Ако срокът изтича в неприсъствен ден, този ден не се брои и срокът изтича в следващия след него присъствен ден.
5. Подаването на заявлението и приложенията към него се извършва лично от всеки кандидат или чрез пълномощник. При подаване на документите по електронен път заявлението и декларацията следва да бъдат подписани от кандидата с личен електронен подпис.
6. При подаване на заявленията кандидатите лично или чрез пълномощника се уведомяват от служителите, които са определени да приемат документите, за пречките за назначаване, посочени в чл. 7, ал. 2 от ЗДСл и в други нормативни актове. На кандидатите се предоставя длъжностна характеристика за конкурсната длъжност. При подаване на документите по електронен път информацията за пречките за назначаване и длъжностната характеристика се изпращат на кандидата по електронната поща.
7. Списъците и други съобщения във връзка с конкурса ще се обявяват на на Интернет сайта на НАОА: www.neaa.government.bg, в меню „Конкурси”.
8.Минимален размер на основната заплата, определен за длъжността - 860 лв.
Основната месечна заплата се определя по нива и степени съгласно нормативните актове, формиращи възнагражденията, като се отчита нивото на заеманата длъжност, квалификация и професионален опит.
Българските граждани, които са преминали срочна служба в доброволния резерв по чл. 59, ал. 1 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, се ползват с предимство при кандидатстване за работа в държавната администрация при постигнати равни крайни резултати от проведената процедура.
Образци на заявление по чл. 17, ал. 2 за участие в конкурс и декларация по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДСл могат да се изтеглят от меню „Конкурси” на Интернет сайта на НАОА: www.neaa.government.bg.

Изисквания към кандидата

Езикови познания:
Английски език

Трудов опит:
С професионален опит над 3 г.

Образование:
Бакалавър

Профил:
съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления

Специални умения:
Минимални и специфични изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността: - длъжностно ниво по Класификатора на длъжностите в администрацията (КДА) – 7; - наименование на длъжностното ниво по КДА – експертно ниво 3; - образование: висше, минимална образователна степен за заемане на длъжността - бакалавър; - минимален професионален опит за заемане на длъжността – 3 години, или - минимален ранг за заемане на длъжността – IV младши. Допълнителни изисквания: - професионална област – съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления; - познаване на нормативната база по оценяване и акредитация на висшите училища и научните организации в България; - опит в сферата на висшето образование е предимство; - ползване на английски език предвид спецификата на работа, изискваща ползване на документи на ЕС свързани с оценяването и акредитацията; - умения за работа с компютър – MS Office - Word, Еxcel, PowerPoint, електронни таблици с MS Excel, Internet, работа с електронна поща и интранет.

Ние предлагаме

Вид заетост:
Пълен работен ден

Срок на заетост:
Постоянна

Договор:
Друг

Ниво в йерархията:
Експертен персонал без ръководни функции

Трудово възнаграждение:

От 860 до 0 лева на месец

Категория:

Държавна администрация

Държава:

България

Населено място:

Гр. София

Адрес:

Дата:

17.05.2021

Организация:

Национална агенция за оценяване и акредитация
Фирма/Организация - Директно търсеща служители

Детайли за организацията:

Повече информация за Национална агенция за оценяване и акредитация може да получите ТУК

КАНДИДАТСТВАЙ