Назад

„Старши инженер КИС“ в сектор „Поддръжка на ЕЕСМ - Юг“ в отдел „Управление и поддръжка на ЕЕСМ“ към дирекция „Оперативно наблюдение и поддръжка на системи“

Детайли

Описание

Конкурс за заемане на една вакантна щатна длъжност „старши инженер КИС“ в сектор „Поддръжка на ЕЕСМ - Юг“ в отдел „Управление и поддръжка на ЕЕСМ“ към дирекция „Оперативно наблюдение и поддръжка на системи“ в Изпълнителна агенция „Инфраструктура на електронното управление“, с място на работа гр. Пловдив, при следните условия:

I. Минимални изисквания съгласно класификатора на длъжностите в администрацията:
• Степен на завършено образование: висше - бакалавър;
• Професионална област на висше образование: „Технически науки“ с професионални направления: „Комуникационна и компютърна техника“ и др.
• Професионален опит: 2 години в област или области свързани с функционалните задължения на длъжността или минимален ранг за длъжността IV младши.

II. Специфични изисквания, предвидени в нормативни актове за заемане на длъжността:
• Разрешение за достъп за работа с класифицирана информация до ниво на сигурност „Поверително“ по Закона за защита на класифицираната информация, като класираните кандидати ще бъдат проучени за надеждност, съгласно чл. 150, ал. 3 от Правилника за прилагане на Закона за защита на класифицираната информация.
Съгласно чл. 10д, ал. 4 от ЗДСл, актът за назначаване се издава в 14-дневен срок от получаването на разрешението.
• Удостоверение за придобита квалификационна група по електробезопасност – минимум трета. Класираният на първо място кандидат ще премине обучение за придобиване на трета квалификационна група по електробезопасност.
III. Допълнителна квалификация, носеща предимство на кандидатите:
• Компютърни умения: MS Office, Visio, работа с Internet.
• Свидетелство за управление на МПС категория В.
• Съгласно чл. 14, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители (НПКПМДСл) българските граждани, които са преминали срочна служба в доброволния резерв по чл. 59, ал. 1 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, се ползват с предимство при кандидатстване за работа в държавната администрация при постигнати равни крайни резултати от проведената процедура.

IV. Кратко описание на длъжността съгласно длъжностната характеристика:
• Участва при локализирането и отстраняването на повреди по кабелната съобщителна мрежа, като:
 извършва контролни измервания по кабелните линии и линийните трактове;
 участва при извършването на ръчни и механизирани изкопни работи и тяхното възстановяване при отстраняване на повреда, като спазва правилата за безопасност при изкопни дейности;
 участва при извършването на изтегляне, формиране, означение и заземление на кабели през кабелни шахти и тръби, колектори, кабелни помещения и ниши;
 подпомага другите специалисти при ремонт на кабелни муфи, РШ /разпределителни шкафове/, КРУ /крайни разпределителни устройства/ и аранжиране на кабелни проводници;
 участва в отразяване на извършените дейности и промените в състоянието на параметрите на кабелната мрежа в експлоатационно-техническата документация на звеното;
 изпълнява профилактичните дейности при поддръжка на кабелната мрежа;
 извършва измервания на електрическите параметри на съобщителните линии съгласно профилактичния план за поддържане в технически норми на кабелната мрежа, спазвайки правилата по ОТ, ТБ, и ППЗ;
 подпомага другите специалисти при формиране, означение и заземяване на кабелите и кабелната арматура в кабелните шахти, колектори, кабелни помещения и ниши, НУП и ODF;
 обход на кабелни трасета и съвместно с другите специалисти отстранява пропуски в маркировката и възникнали нежелани промени в състоянието им;
 участва при ремонт, реконструкция, дооборудване и изграждане на елементите на кабелната електронна съобщителна инфраструктура на ЕЕСМ.
• Осигурява експлоатацията и поддръжката на активното оборудване от ЕЕСМ, разположено в опорен възел Областни администрации и прилежащите им възли за достъп, агрегиращ възел за достъп БП и прилежащите му възли за достъп, както и да оказва съдействие и контрол за правилната експлоатация и поддръжка на активното оборудване в СОСП поддържането им в готовност за използване по предназначение в съответствие с изискванията на нормативните документи.
• Отговаря за реда и чистотата в опорни възли Областни администрации и агрегиращ възел за достъп БП като следи за параметрите на замърсеност на комуникационното и инженерно-техническото оборудване.
• Участва в дейностите по въвеждане в експлоатация и поддръжка на цифровите преносни и комутационни съоръжения, извършването на профилактични, контролни и аварийни измервания.
• Изгражда или закрива цифрови трактове, групи и връзки.
• Участва при отстраняване на възникнали неизправности в съоръженията и цифровите трактове, нарушаващи нормалното функциониране на комуникационните системи от ЕЕСМ, разположени в опорните възли и прилежащите им възли за достъп.
• Подпомага началника на сектор ПЕЕСМ-Юг с дейности по планиране, доставката на оборудване, резервни блокове и елементи за експлоатационен резерв.
• Предоставя писмена информация на началник сектор ПЕЕСМ-Юг за възникналите повреди и неизправности в комуникационните и информационните системи и съобщителните цифрови трактове от ЕЕСМ, разположени в опорни възли Областни администрации и прилежащите му възли за достъп, агрегиращ възел за достъп БП и прилежащите му възли за достъп, както и СОСП и за предприетите мерки за отстраняването им.
• Отговаря за създаването и своевременното актуализиране на „паспорти” и регистри, база данни и конфигурации на цифровите потоци и мрежи на комуникационните и информационни системи и мрежи от ЕЕСМ, разположени в опорни възли Областни администрации и прилежащите им възли за достъп, агрегиращ възел за достъп БП и прилежащите му възли за достъп.
• Организира воденето и своевременното попълване на експлоатационната документация съгласно инструкциите, както и спазването на правилниците и инструкциите по безопасност и охрана на труда.
• Подпомага работата на началника на сектор ПЕЕСМ-Юг, като проучва и изготвя становища за техническите възможности за включване на нови потребители към ЕЕСМ.
• Организира, синхронизира изпълнява дейностите по планиране и пускане в действие на нови или разширения на наличните елементи от ЕЕСМ.
• Съвместно с мрежовите администратори в центъра за наблюдение и управление координира и съгласува на експертно ниво междуведомствени взаимоотношения относно изграждането на връзки и предоставянето на услуги.
• Отговаря за отчетността, техническото състояние и експлоатацията на служебния автомобил.
• Изпълнява дейности по счетоводното отчитане в сектора.
• Участва в изпълнението на „План за използване на пощенските и електронни съобщителни мрежи при кризи от военен характер”.
• Следи техническите новости и нововъведенията в мултиплексната, преносната и компютърни системи и мрежи и непрекъснато повишава квалификацията си.
• Спазва нормативната уредба свързана със ЗБУТ. Следи за спазването на технологията, вътрешните правилници и наредби, трудовата и технологична дисциплина.
• Изпълнява и други задачи, възложени от началника на сектор ПЕЕСМ-Юг, за които има необходимата компетентност.
• При необходимост чрез съгласуване с началника на сектор ПЕЕСМ-ЮГ оказва съдействие и на други отдели и дирекции при поддръжката и развитието на ЕЕСМ.

V. Информация за начина на определяне на размера на основната заплата съобразно изискванията за съответната длъжност и вътрешните правила на съответната администрация:
Основният размер на заплатата за длъжността се определя в зависимост от професионалния опит на спечелилия конкурса кандидат, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация:
• При професионален опит до 3 г. – от 933 лв. до 1800 лв.
• При професионален опит от 3 г. до 9 г. – от 933 лв. до 2450 лв.
• При професионален опит над 9 г. – от 933 лв. до 2800 лв.

VI. Начин на провеждане на конкурса: Решаване на тест и интервю.

VII. Необходими документи, които следва да бъдат представени от кандидатите за участие в конкурса:
1. Заявление за участие в конкурс съгласно приложение № 3 към чл. 17, ал. 2 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители (НПКПМДСл);
2. Декларация по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДСл;
3. Копия от документи за придобитата образователно-квалификационна степен и допълнителна квалификация, които се изискват за длъжността. Ако дипломата на кандидата за придобито в Република България образование е вписана в Регистъра на завършилите студенти и докторанти, в заявлението се посочват номер, дата и издател на дипломата, а ако документът за признаване на придобитото в чужбина образование е вписан в регистрите за академично признаване на Националния център за информация и документация, в заявлението се посочват номер, дата и издател на документа за признаване, като копие на диплома не се прилага.
4. Копие от документите, удостоверяващи продължителността на професионалния опит или придобит ранг като държавен служител, ако има такъв – трудова, служебна или осигурителна книжки и други документи по решение на кандидатите (за удостоверяване на областта на професионалния опит, кандидатите могат да прилагат длъжностни характеристика за заеманите от тях длъжности.)
5. Копие от други документи, съгласно изискванията в обявата.
Забележка: Образци на документите по т. 1 и т. 2 са достъпни чрез обявата в Административния регистър.

VIII. Място и срок за подаване на документите:
Документите за участие в конкурса се подават лично или чрез пълномощник в деловодството на Изпълнителна агенция „Инфраструктура на електронното управление“ на адрес – гр. София, ул. „Ген. Йосиф В. Гурко” № 6, всеки работен ден от 14:00 до 17:00 часа.
Документите за участие в конкурса може да се подават по електронен път, на електронна поща HR@e-gov.bg , като в този случай заявлението за участие в конкурса и декларацията по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДСл, следва да бъдат подписани от кандидата с електронен подпис.
При подаване на заявленията, кандидатите лично или чрез пълномощника се уведомяват от служител на отдел „Човешки ресурси“ приемащ документите, за пречките за назначаване, посочени в чл. 7, ал. 2 от Закона за държавния служител и в други нормативни актове. На кандидатите се предоставя длъжностна характеристика за конкурсната длъжност.
На кандидатите подали документи за участие в конкурса по електронен път информацията за пречките за назначаване и длъжностната характеристика се изпращат по електронен път на посочена от кандидатите електронна поща.
С входящ номер и дата се регистрират само заявленията, към които са предоставени всички посочени в тях документи. Заявленията, които са подадени след изтичане на срока, посочен в обявата, не се регистрират.
Срок за подаване на документите за участие в конкурса: 10-дневен от публикуването на обявлението за конкурса.
Телефон за информация: 02/949 2183.
Списъците на допуснатите и недопуснатите до конкурса кандидати и други съобщения във връзка с конкурса да се обявяват на интернет страницата на агенцията, раздел „Конкурси“: https://iaieu.egov.bg .
Краен срок за подаване на документи в деловодството на Изпълнителна агенция "Инфраструктура на електронното управление" и на посочената ел. поща: 17:00 часа на 01.04.2024 г.

Изисквания към кандидата

Езикови познания:

Трудов опит:
С професионален опит от 1 - 3г.

Образование:
Бакалавър

Профил:

Ние предлагаме

Вид заетост:
Пълен работен ден

Срок на заетост:
Постоянна

Договор:
Друг

Ниво в йерархията:
Експертен персонал без ръководни функции

Категория:

Държавна администрация

Държава:

България

Населено място:

Гр. София

Адрес:

гр. София, ул. Ген. Йосиф В. Гурко № 6 или mail@e-gov.bg

Дата:

21.03.2024

Организация:

Изпълнителна агенция "Инфраструктура на електронното управление\"
Фирма/Организация - Директно търсеща служители

Детайли за организацията:

Повече информация за Изпълнителна агенция "Инфраструктура на електронното управление\" може да получите ТУК

КАНДИДАТСТВАЙ