ВсичкиИнтервютаHR ТенденцииКариерно развитие
Медийни

Rabota.bg и УНСС срещнаха студентите с водещи работодатели по време на "Онлайн Кариера УНСС 2021"

Автор: Анета Христова  |  Дата на публикуване: 2021-04-22 18:56:00  |  Промяна: 2021-04-22 18:56:09

Кариера УНСС 2021: Ден първи

В първия ден на „Кариера УНСС 2021“ студенти имаха възможността да се срещнат онлайн с представители на големи български компании, които предлагат стажантски и работни позиции в различни сектори като ИТ и телекомуникации, търговски фирми, банки, финансови институции и други. Форумът се организира за пета поредна година от Студентския съвет съвместно с Rabota.bg и е под патронажа на ректора проф. д-р Димитър Димитров.

„Скъпи студенти, дори онлайн усещаме ентусиазма от организирането на това събитие. Всички ние се справихме с настоящата ситуация, добавяйки нови перспективи, знания и възможности към учебния процес. С огромно уважение посрещаме този кариерен форум, тъй като той е много полезен за студентите, Междууниверситетския кариерен център и за развитието на новите технологии. Пожелавам успех на форума и дано повече колеги се възползват от неговите възможности“, с тези думи ректорът откри първия ден на форума.

„В тези трудни времена, в които се намираме, ние се научихме да се адаптираме към трудностите и те ще ни дадат възможност за реализация на различни проекти изцяло в онлайн пространството“, сподели Ангел Стойков при откриването на форума.

„Бизнесът постоянно се променя и благодарение на събитие като това, студентите могат да извлекат всички ползи от срещите с бъдещи работодатели. Кариерният форум е чудесна възможност за получаване на информация за последните тенденции и промени спрямо обстановката“, подчерта доц. д-р Росен Кирилов.

Росица Иванова изрази огромна благодарност за организирането на това събитие за пета поредна година, защото то подпомага развитието на кариера в големи международни компании.

Даниел Парушев приветства форума от името на Националното представителство на студентските съвети (НПСС). „Цялостната организация на събитието е достойна за уважение, тъй като са малко студентските съвети, които са способни да осъществят подобно нещо в оглед на пандемичната обстановка“, заяви председателят на НПСС. Той изтъкна ползите от връзката между бизнеса, практиката и висшите училища.

Всяка една от участващите фирми осъществява комуникация със студентите в отделен канал, предоставяйки възможността за задаване на въпроси и подаване на CV-та директно към нея.

Днес с презентации се включиха фирмите: A1, Tavex, Vivacom, Telus, Raiffiesen Bank, DM Bulgaria и Apex. Те бяха посрещнати с голям интерес от онлайн аудиторията с множество въпроси и дискусии на разнообразни теми.

Събитието се състоя в MS Teams с пряко предаване във фейсбук страниците на УНСС,  Rabota.bg и Студентски съвет.


Анкета
Колко често работодателят ви позволява да имате "home office?"
Поне веднъж в седмицата
Нямам възможност да работя от вкъщи, защото работата не ми го позволява
Работя от вкъщи, когато съм болна/ен
Мога да работя от вкъщи без ограничение
RSS Новини