Назад

Редовни докторанти

Детайли

Описание

Лаборатория Биологично активни полимери при Института по полимери - БАН, търси дипломирани магистри за редовна докторантура по направление 4.2. Химични науки, специалност "Полимери и полимерни материали“.

Темите, които ще се разработват в Лабораторията по време на докторантурата са в областта на нанотехнологиите и на съвременните материали от биополимери и природни биологично активни вещества с конкретни приложения, а именно:
1. Получаване и охарактеризиране на нови наноструктурирани материа¬ли от природни полимери или техни производни и синтетични полимери;
2. Хибридни наноструктурирани и наноразмерни полимерни материали с прицелни свойства на повърхността (суперхидрофобни материали).

Възможност за работа по проекти.

Задължително изискване е придобита магистърска степен по химия, фармация, биотехнология, физика, биология, материалознание, полимери и др. Кандидатите без дипломи представят уверение от висшето училище за завършено образование, в което задължително се посочва средния успех от следването и оценката от защита на дипломната работа /или от положения държавен изпит/. Документи за участие в конкурса се подават до 16.05.2016 г. в канцеларията на Института по полимери, ул. Акад. Г. Бончев, бл. 103 вх. В. Изпитите ще се проведат: по специалността от 20 до 24 юни 2016 г., а по чужди езици от 27 до 30 юни 2016 г.

Лабораторията разполага с необходимата материална база за реализиране на докторантурата. В Лабораторията има хабилитирани учени, международно признати специалисти в областта на полимерите и наноструктурираните полимерни материали на биологична основа, с опит в обучението на докторанти. Освен това Лабораторията има утвърдени сътрудничества с водещи Институти и Университети от България и чужбина. Всичко това позволява обучението на докторантите да се провежда на високо научно ниво, включващо публикуване на резултатите от изследванията в реномирани международни научни издания.

Институтът предоставя възможност за съвместна научно-изследователска работа и обмен с водещи изследователски и университетски центрове.

Лице за допълнителна информация: проф. дн Н. Манолова

Изисквания към кандидата

Езикови познания:
Английски език

Трудов опит:
Без професионален опит

Образование:

Профил:

Ние предлагаме

Вид заетост:

Срок на заетост:

Договор:

Ниво в йерархията:
Експертен персонал без ръководни функции

Категория:

Научна дейност

Държава:

България

Населено място:

Гр. София

Адрес:

ул. Г. Бончев 103А, София 1113, София

Дата:

13.04.2016

Организация:

Лаборатория Биологично активни полимери, Институт по полимери - БАН
Фирма/Организация - Директно търсеща служители

Детайли за организацията:

Повече информация за Лаборатория Биологично активни полимери, Институт по полимери - БАН може да получите ТУК

КАНДИДАТСТВАЙ